вторник, май 21, 2024

РИОСВ и ученици от Пазарджик и Велинград отбелязаха Деня на Земята

Сподели

РИОСВ-Пазарджик беше партньор в различни инициативи за отбелязване на Международния ден на Земята – 22 април. Тазгодишната тема за Деня на Земята „Планета срещу пластмаси“ насочва вниманието към формиране на колективен ангажимент за справяне с кризата с пластмасите, чрез намаляване на производството им с 60 % до 2040 година и изграждане на бъдеще без пластмаса, защото само рециклирането не е достатъчно.

В навечерието на празника РИОСВ-Пазарджик беше гост на деца и ученици от Детска градина „Веселка“ и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Ивайло.

Децата станаха съпричастни с перипетиите на Флупи в замърсена река и разбраха, че за да бъдат реките чисти, за да не боледуват рибите и хората, не трябва да изхвърляме хартия, найлонови пликчета и други отпадъци в реката или дори по земята.

А за да бъдем приятели на природата и планетата трябва да събираме разделно отпадъците си и да ползваме по-малко пластмасови изделия в ежедневието си.

По време на информационната кампания РИОСВ-Пазарджик подари на три учебни заведения преси за пластмасови бутилки. По този начин учениците, учителите и служителите в СУ “Васил Левски“ в гр. Велинград, ЕГ „Бертолд Брехт“ и в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в гр. Пазарджик ще спомогнат за превръщането на отпадъците в ресурс.

РИОСВ-Пазарджик призовава „Използвайте по-малко пластмаси и опаковки!   Изправени сме пред избор – „Планета срещу пластмаси“!

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Прочети още

Актуално днес