вторник, май 21, 2024

В петък и събота: Извънгабаритен товар може да доведе до смущения в движението на тролейбусите, ето защо

Сподели

Във връзка с постъпили данни за предстоящо преминаване на извънгабаритен товар през областния център Пазарджик е възможно в петъчния ден – 19-ти април и/или в събота на 20-ти април да настъпят временни смущения в графика на придвижване на тролейбусите.

Според законоустановените правила, транспортирането на извънгабаритни товари се извършва с разрешителен режим и при определени условия – със съпровождащ автомобил. Преминаването в рамките на града трябва да се съгласува и с електро транспортното дружество, като се уточнява деня, часа и трасето, по което ще премине тежкия товар. Служители на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД имат готовност да съдействат за безпроблемното преминаване транспортното средство, но е възможно да има разместване на разписанието, за което вярваме, че пътниците ще проявят разбиране.

Припомняме, че преди пет години в рамките само на дванайсет месеца две нерегламентирани преминавания на извънгабаритни товари през областния център Пазарджик причиниха големи аварии и нанесоха сериозни щети на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД, а екипите на дружеството работиха часове на ред за отстраняване на авариите и възстановяване движението на електротранспорта в града.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Прочети още

Актуално днес