вторник, май 21, 2024

Рекламата от времето на нашите прадядовци и прабаби е източник на шеги, но и на информация

Сподели

Рекламата се появява още в древен Египет, до наши дни са достигнали папируси, които разкриват ползата от употреба на определени продукти актуални към онова време. Тя не изчезва до днес, защото е част от начина да се оповести нова марка храна, козметика, напитки и какво ли още не. Рекламите за помади от времето на нашите баби се публикуват предимно във вестниците, както и тези за нов тефонен апарат на „Филипс“ или „Телефункен“. Рекламира се всичко от обувки с дървени подметки, както в следващата реклама от 1918 г. ,

до шевни машини „Сингер“ в следващата реклама. Марката е американска и е основана е като I.M. Singer & Co. през 1851 г.  от  Исак Сингер съвместно с нюйоркския адвокат Едуард Кларк, и макар тогава да е регистрирана в Ню Йорк, нейното седалище днес е в Ла Върн, Тенеси.

Грижата за зъбите също не е била пренебрегвана. Марката „Одол“ е немска и навлиза в България още през тридесетте години на миналия век.

Освен паста за зъби се рекламира и вода за уста.

Заведенията имат запазено място в пресата. Те носят звучни имена, а също така и предлагат богат асортимент. Убедете се сами.

Не винаги текстът е римуван, но пък гарантирано е верен.

И ако си мислите, че презервативът е продукт на новото време, не се заблуждавайте. Той също е бил рекламиран.

Но и тогава и сега блондинките са се нуждаели от напътствия, въпреки че са „нежни, добродушни и кротки“, както се твърди в следващата статия.

А Новогодишна картичка от 1965 г. показва, че имиджова реклама може да се публикува и по такъв повод.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Прочети още

Актуално днес