вторник, май 21, 2024

Брокери: Цените на жилища във Велинград са високи заради минералните извори

Сподели

Велинград е първенец по цена на квадратен метър жилищна площ в сравнение с останалите курорти, в които има минерални извори, сочат проучвания на онлайн платформата imoti.bg. Това се дължи на отличното съчетание на планински въздух и възможност за посещения на басейни с лековита вода.

За привлекателните райони с минерални извори средните цени за къщи варират между 300 и 600 евро/кв.м. Най-скъпи са имотите във Велинград – средно по 600 евро/кв.м.

Имотите в Кюстендил и  Хисаря са по-евтини с около 100 евро/кв.м., а в Девин средната цена е около 300 евро/кв.м., но за сметка на това предложенията за жилища са много ограничени. Друга интересна тенденция, която се очертава е търсенето на къщи под наем,  особено в околностите на София. 

Средната наемна цена е около 5 евро на кв.м., а най-много предложения има в диапазона 1300 – 2000 евро наем на месец.

Според пазарджишки брокери Велинград се изравнява като цена на метър жилищна площ с Пазарджик, много повече столичани и пловдивчани обаче се интересуват от имоти там. Вниманието на пазарджиклии е насочено към близките села и често, те са предпочитани за жилище пред областния град.

Това се дължи на по-ниската покупна цена, а единственото неудобство се явява ежедневното пътуване, ако работата ви изисква това.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Прочети още

Актуално днес